@momondo #owtravelers #admomondo

Vara așteaptă după colț așa că dacă nu v-ați stabilit deja destinația pentru vacanța de vară cel mai probabil ați început să vă gândiți la o posibilă destinație.
Mie de obicei îmi place să aleg o destinație pentru vacanța de vară în care voi putea atât să stau la plajă cât și să vizitez câteva locuri noi, poate niște peisaje frumoase, orașe sau clădiri istorice. Vreau să descopăr ceva nou dar în același timp să mă și relaxez.

O să vă spun care sunt cele trei destinații preferate ale mele până acum pentru vacanța de vară. În opinia mea toate sunt perfecte pentru ambele, relaxare dar și plimbare.

Cipru

Cipru este o destinație perfectă pentru vară. Aici sezonul durează foarte mult, așa că puteți merge în Cipru din Mai până în Octombrie, nu neapărat în plin sezon. Dacă nu vă place vremea foarte caldă, aceasta este cea mai bună opțiune pentru voi. În iulie și august veți simți efectiv că vă topiți din cauza căldurii.
Cipru este destinația perfectă dacă vă doriți plaje întinse cu nisip fin. Dacă nu ați auzit până acum de plaja Nissi dați-mi voie să vă spun că ea se află în Cipru și are un vibe caraibian datorită nisipului său alb și a apei albastru turcoaz.
Dacă vă place să petreceți nopțile în oraș și să petreceți până dimineața Cipru este deasemenea o destinație bună. În acest caz vă recomand să alegeți Ayia Napa. Aceasta este zona cea mai vie și petrecăreață a insulei.
Ce puteți face în afară de a sta la plajă? Puteți face o mică excursie la Capul Greco, o zonă frumoasă și stâncoasă a Insulei sau să vizitați orașele de pe insulă precum Larnaca, Limassol sau deosebita Nicosie.
Mâncarea este bineînțeles bună. Dacă vă place bucătăria grecească și cea turcească, cu siguranță vă va plăcea și cea cipriotă.

Tips & Tricks:

  • ca și modalitate de transport pe insulă pe distanțe mici puteți folosi taxi-urile. Sunt confortabile și destul de accesibile și sunt perfecte pentru grupuri mari
  • dacă mergeți în plin sezon rezervați-vă din timp cazarea; este destul de aglomerat și scump
  • pregătiți-vă pentru căldură mare în Iulie și August

Cinque Terre

Iubesc Italia, nu cred că mă voi plictisi vreodată vizitând-o pentru că oferă atâtea locuri de văzut și lucruri de făcut. Cinque Terre este unul dintre ele, o locație cu adevărat minunată. Mi-a plăcut fiecare minut petrecut aici.
Obiectivul principal al unei vacanțe petrecute aici ar trebui să fie vizitarea satelor și parcurgerea traseelor dintre sate. Dar vă veți putea răsfăța și câteva zile la plajă. Monterosso al Mare, cel mai mare dintre cele cinci sate are o plajă destul de drăguță. Sau, dacă vă place să faceți plajă pe pietre și să săriți în apă puteți alege oricare alt sat cu excepția Cornigliei care nu este situat la nivelul mării ci undeva sus, pe deal.
Și bineînțeles să nu uităm de pizza și delicioasa înghețată pe care veți avea ocazia să le savurați.

Tips & Tricks:

  • folosiți trenul. Este cea mai bună modalitate de transport în zonă, accesul mașinilor este interzis
  • dacă vi se pare că în sate cazarea este prea scumpă, cazarea în La Spezia este la fel de bună
  • nu ezitați să faceți trasee, peisajele văzute de aici sunt superbe

Costa del Sol

Ei bine, Spania este o altă destinație preferată a mea pentru vacanța de vară. Am vizitat multe din regiunile sale, dar voi rămâne totuși la Costa del Sol pentru că aici ai efectiv de toate. Îți dorești o plajă lungă cu nisip și o promenadă numai bună pentru plimbările de seară? Da, le vei avea pe ambele. Torremolinos și Benalmadena sunt perfecte pentru asta.
Vreți să vizitați monumente și orașe spaniole, o catedrală sau un palat? O excursie de o zi în Cordoba, Alhambra & Granada, Nerja sau chiar Sevilla vă rezolvă problema. Vreți să aveți parte de putin lux? Mergeți la Marbella și veți găsi.
Doar uitați-vă pe o hartă și veți vedea cât de multe opțiuni aveți în jur. Este imposibil să vă plictisiți și veți avea nevoie probabil de aproximativ două săptămâni pentru a vedea toată zona și a avea și timp pentru a vă relaxa.

Tips & Tricks:

  • dacă vreți să stați și la plaja alegeți ca bază o cazare în apropiere, în stațiuni, vă va fi confortabil pentru mersul la plajă și de aici puteți explora liniștiți zona
  • închiriați o mașină. Este cea mai bună variantă pentru a vizita împrejurimile în excursii de o zi
  • nu evitați Malaga. Știu că vi se va părea locul cel mai puțin interesant, însă chiar merită câteva ore

Acestea sunt doar trei destinații, însă ele sunt mult mai multe și aș putea scrie o listă mult mai lungă. Cel mai important însă este să o alegeți pe cea care vă inspiră cel mai mult și datorită căreia veți avea cea mai grozavă vacanță.

Pentru a găsi cele mai bune zboruri atât pentru destinațiile recomandate cât și pentru orice altă destinație vă doriți să vizitați vă recomand cu încredere să apelați la Momondo.

Ați ales deja zborurile și acum căutați cazare? Momondo vă poate ajuta și aici.

 photo signature_zpstpyxuecn.png